Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мішок для затирання солоду – це простий та бюджетний варіант для домашніх пивоварів почати варити зернове (all-grain) пиво за допомогою тканинного мішка-фільтра. Цей метод варіння називається BIAB (Brew in a Bag) - варіння в мішку, досить популярний серед початківців зернових пивоварів. Унікальність цього методу в тому, що замість двох ємностей заторної та варильної, Вам потрібна лише одна, де як фальш-дна використовується мішок, промивання дробини при цьому відсутнє, тому ефективність такого варіння нижча і вимагає спочатку точної кількості води, але при цьому економиться місце, час, гроші. Цілком гідні результати з лишком виправдають Ваші очікування.
Мішок для затирання цілком непогано комбінується з електрокотлом на 27 л, у цьому випадку Ви отримуєте пивоварну систему початкового рівня.
особливості:
- 100% харчовий поліестер
- Розмір: діаметр – 40 см, висота – 45 см.
Увага
Якщо мішок із солодом знаходиться на самому дні в безпосередньому контакті з пластиною нагрівання електрокотла, не використовуйте прямий нагрівання, щоб уникнути пригорання або оплавлення матеріалу мішка. Використовуйте доливну воду або збільшіть відстань між пластиною ТЕНа і мішком для затирання.
Порада: Для збільшення ефективності варіння за методом BIAB, можете використовувати промивну воду (76-77°C) для промивання дробини з використанням друшляка, допускається дрібніший помел солоду або вища його завантаження. Застосування вимірювального обладнання гідроменту/рефрактометра дасть Вам більш чітке розуміння правильності процесу, чи досягнуто розрахункового показника за щільністю сусла.