Кількість
|
Вартість
|
||
|
Молочна кислота – прозора рідина з м'яким кислим смаком. У пивоварінні використовується для зниження рівня кислотності (Ph) у процесі затирання сусла, що дає ряд переваг:
- зменшується час затирання солоду;
- підвищується екстрактивність;
- покращується смак та колір пива;
- підвищується стабільність пива
Молочна кислота особливо рекомендується, якщо вода, що використовується для пивоваріння, має високий рівень бікарбонатів (жорстка вода). Після затирання готують сусло для того, щоб інактивувати ферменти та осадити білкову складову. Стабільність кінцевого продукту залежить від якості цього процесу осадження білка. Білки осідають ідеально, коли pH сусла становить від 5,0 до 5,2, що відповідає їхній ізоелектричній точці. Цього рівню pH можна досягти шляхом додавання молочної кислоти до, або під час, приготування сусла.
Середньостатистична витрата молочної кислоти 2-5 мл на 20 л сусла, витратна частина залежить від Вашого профілю води тобто, її складу. Тому рекомендується завжди розділяти весь запланований обсяг добавки на кілька частин і проводити вимірювання pH на кожному етапі внесення.
Для вимірювань можна використовувати Ph - метр або спеціальний лакмусовий папір.