Кількість
|
Вартість
|
||
|
Освітлювач для сидру — потужний реагент в сухому вигляді на базі желатину не тваринного походження, на відміну від рідких освітлювачей не деградує з часом й може зберігатися без дотримання особливих температурних умов. Освітлювач складається зі 100% активної речовини.
Виникає закономірне питання, навіщо взагалі використовувати освітлювачі, якщо сидр або інший напій сам з часом освітлюється? Відповідь насправді дуже проста, Ви економите багато часу та отримуєте як мінімум дві додаткових фішки: по-перше, вони зв'язують білки в суслі, завісь стає тяжче й процес осадження проходить активніше. По-друге, відбувається ущільнення самого осаду, зменшується відхідна частина, тому при наливі сидру з пляшки, компактний осад не так просто зрушити з місця, що в рази сприяє чистому наливу без додаткового осаду та помутніння.
Використання:
Додайте 2 (дві) чайні ложки порошку в 100-150 мл попередньо кип’яченої або дистильованої холодної води. Перемішуйте виделкою або ложкою протягом 1 хвилини, щоб розчинити порошок. Залиште на 15 хвилин, потім знову перемішайте, перш ніж додати до 23 л (5 галлонів США) сидру наприкінці бродіння.