Кількість
|
Вартість
|
||
|
Електричний млин MaltZilla з алмазним покриттям валів — довгоочікуваний результат багатьох досліджень, проєктування та випробувань. Млин працює на напрузі постійного струму DC у 15 -30В, потужності двигуна вистачає для помелу кукурудзяного зерна, швидкість обертання залежить на пряму від напруги на двигун, чим більше напруга тім більше обертів видає двигун. Ми радимо використовувати 24 В для оптимальної швидкості та результатів помелу солода. Блок живлення не входить до комплекту постачання.
Історично так склалося, що більшість виробників млинів використовують звичайну вуглеводисту або загартовану сталь при виробництві валів, та з часом виникає проблема зточування фрезерної накатки, що напряму впливає на протяжку солода між валами. Для вирішення цієї проблематики виробники використовують допоміжні редукційні ролики, бічні шестерні для покращення протяжки солода або використовують конструкцію млин з трьома валами, де перші два з великим зазором подають солод на третій. Всі ці варіанти, на нашу думку не вирішують остаточно проблеми зточування фрезеру валів, особливо коли приходиться працювати з твердими сортами солоду або з несоложенною сировиною. В комерційному секторі доволі часто існує практика додаткової заточки валів, чого не можна сказати про домашніх пивоварів, при виникненні такої проблеми з вірогідністю у 98% млин поїде на смітник.
Млин MaltZilla з алмазним покриттям валів концептуально іншої конструкції, вали не втрачають свою первину здатність протяжки й помелу солода навіть після тривалого часу роботи.
Засипний бункер
Є додатковим обладнанням та не входить до стандартного комплекту постачання, але його можна придбати окремо (KL16377) у разі необхідності або використовувати невеликий лайфхак брити звичайні 10-12л пляшки з під води обрізати дно та використовувати як бункер.
Діаметр валів
Діаметр валів складає 70мм, що вдвічі більше за аналоги інших виробників, великий діаметр значно покращує помел та сприяє кращому протягуванню солода.
Мелити, а не рубати
Це загальний принцип роботи цього виробу, в той час, коли вали з гострим фрезеруванням дуже часто перебивають зерно навпіл, у результаті чого не формується лушпиння в достатньої кількості для фільтраційного шару, вали з алмазним покриттям краще відділяють лушпиння від ендосперму зерна, а при коректному налаштуванні млина може лишити більшу частину лушпиння цілим, зменшуючи ймовірність застрягання при промиванні дробини або рециркуляції, підвищуючи ефективність процесу затирання та фінішну екстрактивність солода.
Двигун
Насправді Ви б ніколи не купили автівку чи блендер без двигуна, чому Ви повинні це робити з Вашим млином? Сам процес помелу повинен мати оптимальну частоту обертів, щоб при дуже повільному темпі не затягувати процес довічно, або навпаки надто швидкому не отримати велику кількість борошна, а ми ж з Вами збираємося варити пиво, а не пекти пиріжки. Ручний помел на двох, трьох валкових млинах може доставляти певний дискомфорт або біль для людей, котрі мають проблеми зі спиною, використання дрилі або шурупокрута також не знімає проблему, тому що процес повністю не можливо контролювати.
Млин MaltZilla має інтегрований двигун з редуктором та налаштован під оптимальні оберти для помелу солода. Високий крутний момент й герметична конструкція роблять його ідеальним для пивоваріння. Двигун захищений від вологи та зернового пилу. Двигун розміщений у бічному корпус млина, та є безпечнішим, ніж аналогічні варіанти змінного струму на 220В, особливо в приміщені, де ймовірно проводиться активне вологе прибирання. Двигун постійного струму також реверсивний, тому напрям обертання можна змінювати залежно від полярності. Це особливо актуальне при скритому або надстоєчному монтажу.
Скритий й надстоєчний монтаж
По класиці більшість млинів монтуються на поверхні просто стоять на дошці (надстоєчний монтаж), де їх переміщують з одного відра на інше. Maltzilla має кілька конфігурацій кріплення: можна закріпити на поверхні, як і більшість млинів, однак, якщо Ви перфекціоніст й хочете, щоб ваш гараж/пивоварна ділянка була бездоганною, ви можете зробити скритий монтаж млина, де він прихований і не заважає. Просто зробить невеликий отвір у верхній частині столу, вставте бункер та засипте солод. Після роботи, зніміть бункер, встановіть заглушку на отвір в столі й все можете користуватись столом і надалі.
Порівняння помелу солоду при вологості 2%
У нас є багато фотографій, які демонструють різні результати тестів. Важко провести пряме порівняння між одним млином та іншим, оскільки якщо Ви встановите відстань зазору на одному млині, це не обов’язково дає найкращі результати на іншому млині. Таким чином, оптимальний зазор буде змінюватися залежно від конструкції млина та поверхні ролика. З огляду на це, ці тести проводилися з подібним налаштуванням зазору.
- Якщо ви подивіться на склянку ліворуч, це немелений солод, щоб показати різницю між двома типами помелу.
- Середня склянка — це мелений солод на трьох валковому млині.
- Склянка праворуч — це помел на MaltZilla
У цьому конкретному тесті ми вимірювали різницю по об'єму помелу солода, чим більше об'єму, тим краще, пов’язано напряму з тим, що цілого лушпиння на виході було більше. З точки зору кількості отриманого борошна, у MaltZilla його було, можливо, трохи менше, але це не дуже велика різниця. Усі зерна в обох випадках були повністю змелені без пропусків. У помелу на 3-валковому млині отримали багато лушпиння, котре було розбите навпіл, завдяки чому помел на MaltZilla виявився більш правильним, лушпиння залишилось неушкодженим, вміст зерна окремо.