Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рефрактометр - оптичний прилад для вимірювання щільності пива або вина, багато пивовари вважають за краще його використовувати замість традиційного гідрометрії тому, що їм легше і швидше отримувати точні дані. Найчастіше використовуються питомі одиниці - SG (0-1.12)
Ця модель оснащена функцією ATC (автоматична компенсація температур), це означає що при використанні рефрактометра в межах 10-30 С, температура досліджуваного зразка не має значення і не видаватиме похибки. Також корисним нововведенням є led підсвітка приладового скла, яка дає досить чітку картинку навіть в умовах слабкої освітленості.
Виноробів теж можемо порадувати, за допомогою приладу можна вимірювати рівень цукру у винограді (шкала Brix 0-30), відмінний інструмент для відстеження зрілості винограду, адже для вимірювання Вам знадобиться все лише одна крапля. Теж саме відноситься і до підготовка винного сировини.
Прилад легко калібрується для цього достатньо 1-2 краплі дистильованої води.
Увага
Рефрактометр вимірює початкову щільність сусла (OG), тобто цукор, який наразі присутній в повному суслі або винному матеріалі до моменту початку ферментації. Якщо в суслі присутній алкоголь, рекомендується використовувати коригувальну таблицю або розрахункову формулу.