Кількість
|
Вартість
|
||
|
ЦКТ ферментер на 32л з нержавіючої сталі - 304, виготовлений методом гладкого зварювального шва, конус до корпусу зварюється в середині, а не зовні. Таким самим чином виробляється сучасний кег Корнеліус на 19л. Пасивація, дає додатковий захисний шар для нержавіючої сталі та забезпечує матовий вигляд. Кран для скиду осаду становить 1 дюйм.
Основа всередині цього ЦКТ має куполоподібну/конусоподібну форму, тому її дуже легко мити та дезінфікувати, а поворотна забірна трубка дозволяє злити практично всю важливу рідину. На зовнішній, передній частині ферментера знаходиться термогільза під електронний термодатчик (елементи живлення в комплект не входять), також термогільзу можна використати для встановлення термодатчика гліколевого охолоджувача Ice Master G20, автоматичного контролера температури MKII та інше.
Підготовка ферментера до використання
-
Встановите термогільзу та забірну трубку в ферментер
-
Налийте в ферментер приблизно 5 - 10 л гарячої або теплої води
-
Додайте миючий засіб PBW або аналогічний, розчинить його в необхідному об'ємі води. Це допоможе видалити залишкове машинне мастило, яке все ще залишається на поверхні ферментера. Мийте корпус м'ягкою частиною губки, потім послідовно відкривайте обидва крани для прокачування миючої рідини.
-
Злийте миючий засіб та промийте ферментер звичайною теплою водою в аналогічному об'ємі від залишків миючого засобу.
-
Висушити та залишіть ферментер до моменту його використання. Перед заповненням, ферментер необхідно також дезінфікувати разом з усіма запчастинами. Ідеально для цієї процедури підійде Saniclean його можна додатково не змивати як PBW та він не особо піниться.
-
Тепер Ваш ЦКТ готовий до першого бродіння! Добре використовувати трохи дезінфікуючого засобу або етилового спирту для гідрозатвора, якщо вода застоюється і всмоктується в ферментер, це може привести до зараження, тому краще знімати гідрозатвор перед забором зразків або іншими операціями зливного типу, у такому разі у Вас до ферментера потрапить тільки повітря, що при короткостроковій дії не повинно призвести до додаткових проблем з окисленням.
Порада: завжди найкраще дезінфікувати ЦКТ безпосередньо перед використанням; дезінфекція, не потрібна на час зберігання та буде короткотривалою.
На корпусі ферментера можуть бути незначні виробничі подряпини, але це не впливає на функціональність самого виробу. Також зверніть увагу цей тип ЦКТ не працює під тиском, для роботи під тиском краще обрати кег ферментери лінійки FermZilla.