Кількість
|
Вартість
|
||
|
Застосування у стилях: Пшеничне пиво, Житнє пиво та їх комбінаціях, пиво з додаванням пластівців: пшениці, вівса, рису та інші.
Використання - у затор до 5% від маси солоду, що не містить лушпиння.
У деяких випадках навіть використання 30-35% пшеничного солоду викликає зупинку або серйозне уповільнення фільтрації затора, борошно пшеничного солоду найчастіше є причиною пригорання солоду до пластини нагрівання та виходу тена з ладу в автоматичних міні пивоварнях типу MB-40, MB-50, Grainfather та інших. Вівсяні пластівці стають "колом".
Кількість житнього солоду доводиться сильно зменшувати й він уже не відчувається у пиві. Навіть високий вміст темних, карамельних, палених солодів може викликати проблеми, оскільки їхня оболонка перетворюється на пил при помелі. Крім того, проблеми з фільтрацією можуть виникати навіть у дуже "нешкідливих" заторах, наприклад, через особливості помелу або недоліки самої системи фільтрації. У всьому світі ця проблема вирішується додаванням у затор рисового лушпиння. Не впливаючи на смак пива, воно відновлює необхідну кількість зернових оболонок у заторі та фільтрація проходить "на ура".
Рисове лушпиння також можна використовувати при варінні високощільного пива і при досить дрібному помелі базових солодів. Маючи у своєму арсеналі цей продукт, можна його використовувати і як екстрену міру – додати до затору, фільтрація якого безнадійно встала. Зазвичай додавання лушпиння значно спрощує фільтрацію.
Кольори: 0.1 L°(-1.233 EBC) Екстракт на с.в.: 0.1 % Білок: 2 % Закладка: до 5 %