Кількість
|
Вартість
|
||
|
Корнеліус кеги відмінно підходять для використання у домашньому пивоварінні внаслідок своїх особливостей, в порівнянні з іншими видами кег, широко використовуваних в комерційному секторі.
Широка горловина дозволяє легко промивати внутрішність барильця в домашніх умовах без використання спеціального обладнання для миття.
Обсяг кега відносно невеликий і підходить для домашніх обсягів варіння. Маса наповненого кега дозволяє комфортно переносити його одній людині. Розміри дозволяють розміщувати декілька кегів у холодильнику. В кегераторі серії X можна розмістити відразу чотири кеги.
Забір пива проводиться за допомогою спеціальної забірної трубки з самого дна кега, що дозволяє зібрати напій до останньої краплі. На кришці є клапан скидання тиску і петля з внутрішньої сторони для кріплення фільтра сухого охмеління.
Кеги можуть бути укомплектовані конекторами Ball Lock, які дуже легкі у використанні та недорогі. У кегах можна не тільки зберігати пиво, а й виробляти дозрівання під тиском.
Для миття та очищення не можна використовувати миючі засоби з хлором, хлор руйнує нержавіючу сталь і викликає точкову корозію.
Дозрівання в кегах
Більшість домашніх пивоварів захочуть провести природну карбонізацію і дозрівання в кеге, щоб отримати приблизно той же результат, як в пляшковому пиві.
Метод такий же, як і для пляшок: бажано зробити цукровий сироп або використовувати сусло (DME), вилити його в кег і перелити пиво так, щоб все добре перемішалося. (Дозування глюкози / DME при цьому в три рази менше і не повинно перевищувати 3 г / л, якщо карбонізація буде недостатня Ви завжди зможете збільшити її примусово).
Залиште кег вертикально на кілька днів при нормальній кімнатній температурі, щоб пиво змогло закарбонізуватися, потім приберіть у прохолодне місце для освітлення і дозрівання. Старенький, але все ще працюючий холодильник - ідеальний варіант, для зберігання і подачі пива правильної температури.
Коли пиво повністю освітлиться, можна починати дегустацію.