Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фермент глюкоамілаза найчастіше використовують при дистиляції продуктів з крахмалевмістної сировини. Фермент розбиває складні цукри такі як декстрин, на прості, легко зброджуванні — глюкозу. Поширено використовуватись для додаткового оцукрювання солодових заторів з використанням несоложеної сировини (звичайних зернових культур). Шляхом використання ферменту підвищується вихід готової продукції, а також прискорюється строк отримання бражного сусла для подальшої дистиляції.
Одного саше (12 г) достатньо для опрацьовання 7.5 кг зрідженого крохмалю при загальному об'ємі ферментації 25л.
Використання:
Додайте фермент до рідкої крохмальної суспензії або солодового/зернового затору, одразу як температура сягне 65 С або трохи нижче. Добре перемішайте та утримуйте при температурі 50-60 С протягом однієї години. Потім охолоджуємо сусло й ферментуємо.
Альтернативний варіант: додайте фермент разом з дріжджами й ферментуйте при температурі 30-35 С, штам дріжджів потрібен працювати у цьому температурному режимі. В такому разі одночасно проходить оцукрювання та ферментація.