Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рефрактометр Saber - оптичний прилад для вимірювання початкової щільності пива або вина, багато пивоварів вважають краще його використовувати замість традиційного гідрометра, аерометра тому, що їм легше й швидше отримувати точні дані. Рефрактометр допоможе Вам досягти необхідної ефективності та значно пришвидшити день приготування напою. Тепер доступний у водонепроникному дизайні з led підсвіткою й підзаряджаємо акумулятором.
Ця модель оснащена функцією ATC (автоматична компенсація температур), це означає що при використанні рефрактометра в межах 10-30 С, температура досліджуваного зразка не має значення і не видаватиме похибки. Також корисним нововведенням є led підсвітка приладового скла, яка дає досить чітку картинку навіть в умовах слабкої освітленості.
Виноробів теж можемо порадувати, за допомогою приладу можна вимірювати рівень цукру у винограді (шкала Brix 0-30, SG Sugar), відмінний інструмент для відстеження зрілості винограду, адже для вимірювання Вам знадобиться все лише одна крапля. Теж саме відноситься і до підготовки винної сировини.
Прилад легко калібрується для цього достатньо 1-2 краплі дистильованої води.
Комплект постачання:
- м'який кейс
- магнітний USB кабель для зарядки акумулятора led підсвітки
- ключ для калібрування
- піпетка для збірання зразків
Калібрування
- Додайте 10 крапель чистої відфільтрованої води (бажано деіонізованої води) на скло рефрактометра.
- Перебуваючи під прямим сонячним промінням або використовуючи led підсвітку, спостерігайте за затемненням на блакитній шкалі. Якщо показник на рівні 1000, то все в порядку прилад відкалібровано. Якщо він вищий або нижчий, вам потрібно буде скористатися плоскою викруткою та відрегулювати показник рефрактометра Sabre так, щоб він показував рівно 1000.
Увага
Рефрактометр вимірює початкову щільність сусла (OG), тобто цукор, який наразі присутній в повному суслі або винному матеріалі до моменту початку ферментації. Якщо в суслі присутній алкоголь, рекомендується використовувати коригувальну таблицю або розрахункову формулу.