Кількість
|
Вартість
|
||
|
Корнеліус кеги відмінно підходять для використання в домашньому пивоварінні внаслідок своїх особливостей, в порівнянні з іншими видами кег, що широко використовуються в комерційному секторі.
Широка горловина дозволяє легко промивати начинку барила в домашніх умовах без використання спеціального мийного обладнання.
Об'єм кега відносно невеликий і підходить для домашніх об'ємів варіння. Маса наповненого кега дозволяє комфортно переносити його одній людині. Розміри дозволяють розміщувати кілька кегів у холодильнику. У кегератор серії X можна розмістити відразу вісім кегів.
Забір пива проводиться за допомогою спеціальної забірної трубки з дна кега, що дозволяє зібрати напій до останньої краплі. На кришці є клапан скидання тиску та петля з внутрішньої сторони для кріплення фільтра сухого охмелення.
Кеги можуть бути укомплектовані конекторами Ball Lock, які дуже легкі у використанні та недорогі. У кегах можна не тільки зберігати пиво, але й дозрівати під тиском.
Для миття та очищення не можна використовувати миючі засоби, що містять хлор, хлор руйнує нержавіючу сталь і викликає точкову корозію.
Дозрівання в кегах
Більшість домашніх пивоварів захочуть провести природну карбонізацію та дозрівання в кегах, щоб отримати приблизно той самий результат, як у пляшковому пиві.
Метод такий самий, як і для пляшок: бажано зробити цукровий сироп або використовувати сусло (DME), вилити його в кег та перелити пиво так, щоб усе добре перемішалося. (Дозування декстрози/DME при цьому в три рази менше і не повинно перевищувати 3 гр/л, якщо карбонізація буде недостатня Ви завжди зможете збільшити її примусово).
Поставте кег вертикально на кілька днів за нормальної кімнатної температури, щоб пиво змогло закарбонізуватися, потім приберіть у прохолодне місце для освітлення та дозрівання. Старенький, але все ще працюючий холодильник - ідеальний варіант для зберігання та подачі пива правильної температури.
Коли пиво повністю висвітлиться, можна розпочинати дегустацію.