Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мішок для затирання солоду - це простий і бюджетний варіант для домашніх пивоварів почати варити зернове (all-grain) пиво за допомогою тканинного мішка-фільтра. Цей метод варіння називається BIAB (Brew in a Bag) - варіння в мішку, досить популярний серед початківців зернових пивоварів. Унікальність цього методу, в тому, що замість двох ємностей заторної й для варіння, Вам потрібна всього одна, де в якості фальш-дна використовується мішок, промивка дробини при цьому відсутня, тому ефективність такої варіння нижче і вимагає спочатку точної кількості води, але при цьому економиться місце, час, гроші. Цілком гідні результати з лишком виправдають Ваші очікування.
особливості:
- 100% харчової поліестер
- Розмір: ширина - 80 см, висота - 50 см.
Підходить для котлів діаметром до 55 см, розмір осередку 63 мікрони, може бути використаний також і при кип'ятінні, максимально допустима температура 110 С.
Увага
Якщо мішок з солодом знаходиться на самому дні в безпосередньому контакті з пластиною нагріву електрокотла, не використовуйте прямий нагрів, щоб уникнути пригорання або оплавлення матеріалу мішка. Використовуйте додаткову воду або ж збільште відстань між пластиною Тена і мішком для затирання.
Порада: Для збільшення ефективності варіння по BIAB методу, можете використовувати промивну воду (76-77 ° C) для промивання дробини з використанням друшляка, допускається дрібніший помел солоду або більше його завантаження. Застосування вимірювального обладнання гідрометра/ рефрактометра дасть Вам краще розуміння правильності процесу, чи було досягли Ви розрахункового показника щільності сусла.