Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ice Master G20 - діфункціональний гліколевий охолоджувач (чилер) з відмінними робочими характеристиками. Компактний, тихий, ідеальний варіант для домашніх пивоварів. Його потужності цілком достатньо, щоб охолодити добре утеплений ферментер обсягом до 300 л або кілька невеликих ферментерів одночасно. Чилер має досить потужний компресор, що дозволяє розвивати охолоджуючу потужність до 600 Вт (0.8 л / с) та легко справлятися з Cold Crash (різке зниження температури у ферментері до 0 С) процесом, навіть при підвищеній температурі навколишнього середовища.
У чилері встановлено 2 незалежних насоси та температурних контролера, чим можуть похвалитися далеко не всі виробники подібного обладнання, що дозволяє для кожного ферментера задавати свій температурний режим роботи. На задній частині чилера встановлений доп. контролер для установки температури самої охолоджуючої рідини в резервуарі (суміш води з пропіленгліколем), не використовується в якості установки робочої температури ферментації, для цієї мети використовується контролер в передній частині чилера. Насоси досить потужні та надійні, видають відмінний натиск і потік для охолодження ферментерів в кілька сотень літрів. Оглядова трубка в передній частині покаже скільки охолоджуючої рідини на цю мить у чилері.
Охолодження сусла - зазвичай охолодити сусло зі 100 С до 50 С після варіння не складає ніяких труднощів, ККД охолодження досить високий, але подальше зниження температури (18 -20 С, температура завдання дріжджів для верхового бродіння) викликає певні труднощі, витрата водопровідної води значно зростає, сам процес розтягується у часі, а якщо Ви при цьому варите лагер або будь-який інший стиль вимагаючий низового бродіння, то Вам точно не обійтися без гліколевого чилера. З ним охолодження сусла до температури завдання дріжджів відбувається легко і просто, але слід враховувати, чиллер можна використовувати для охолодження сусла нижче 50 С, до 50 С використовуйте звичайну водопровідну воду, інакше виникає ризик перевантаження компресора з наступним його виходом з ладу.
Гліколевий чилер відмінно сумісний з зануреними, протиточними охолоджувачами як стандартного виконання, так і пластинчастими.
Нагрівання - можливо підключити до контролера чилера нагрівальний елемент, таким чином Ви повністю контролюєте весь процес охолодження і нагрівання з одного контролеру, на жаль на цей час немає комплексного вирішення за елементами нагріву, через те, що продукт спочатку створювався під ринок Австралії, де в більшості випадків переважає підвищена температура і добре утеплені ферментери нагріваються природним шляхом в результаті термодинамічної реакції самого бродіння.
Компресор - чилер саме компресорного типу, а не термоелектричний, у виробництві вони обходяться дорожче, але ця різниця у вартості, з часом швидко скорочується коштом ефективності охолодження та енергоємності, яка в 3-6 разів нижче термоелектричних аналогів. Потужності компресорного чиллера вистачає для повноцінного Cold Crash.
Вимоги до установки - мінімально допустима відстань від всіх вентиляційних отворів 100 мм. Регулярно протирайте пил c радіатора, щоб не допустити зниження ефективності охолодження. Використовуйте 20% розчин пропіленгліколю для оптимальної роботи чиллера, в такій пропорції температура замерзання становитиме 8 С.
Для підключення до ферментера будуть потрібні шланги, купуються окремо, в комплект не входять см. В розділі фітинги та шланги.