Гірек Обер, більш відомий серед поціновувачів смачних алкогольних напоїв як автор гучного бестселера «Пиво. Керівництво для цінителів», написав цілий звід рекомендацій, як легко, а головне, правильно пити настільки цікавий і популярний алкоголь. Сенс всіх напуття зводиться до одного – все повинно бути в міру. Рекомендації, описані Обером, допоможуть легше перенести вживання пива та знизити ризики виникнення побічних ефектів і наслідків.

Порада №1. Смачно і ситно закушуйте!

Відомо, що алкоголь надходить в організм через стінки кишечника і шлунка, після чого впливає на кров. Багата жирами їжа допомагає не тільки насититися, але й запобігти надмірному всмоктуванню пива. Закушуючи, ви не тільки зможете насолодитися всією палітрою різноманітних відтінків напою, але й уникнути швидкого сп'яніння.

Порада № 2. Пийте більше чистої води!

Не секрет, що пиво виступає сечогінним засобом внаслідок наявності у своєму складі хмелю. Часті позиви в туалет викликають швидке зневоднення організму, яке тягне за собою вимивання калію і магнію. Щоб мінімізувати негативний вплив алкоголю, рекомендується випивати чисту воду в процесі прийняття пива. Ідеальний варіант – дотримуватися гармонії. Кількість випитої води має дорівнювати літражу спожитого алкоголю. Саме в цьому випадку, ви зможете прокинутися вранці без головного болю. Хоча вночі, можливо, почастішають позиви в туалет.

Порада № 3. У всьому дотримуйтесь міри! Припиняємо алкогольні виливи на 30 хвилин раніше

Всім відомо, що, як правило, останній келих рідко коли буває вчасно. В основному він стає зайвим і призводить до досить негативних наслідків і дій, які відбуваються в алкогольному тумані. Щоб не здійснювати необдумані вчинки, дзвінки та листування, перебуваючи в напідпитку, головне – вчасно зупинитися.

Пам'ятайте, що для повного засвоєння алкоголю організмом потрібно набагато більше часу. Цілком реально, що ваше тіло не встигло переварити пиво, що надійшло. Тому пара пропущених келихів не погіршить атмосферу вечора, зате допоможе не втратити повагу оточення і себе в гульні свята.

Порада № 4. Завжди дотримуватися правильної послідовності

Не варто змішувати масу алкогольних напоїв між собою. Особливо поганим варіантом стане вживання важкого і міцного пива на кінець вечірки. Такі сорти, як барлівайн, трипель або знаменитий імперський стаут, навряд чи будуть оцінені вами по достоїнству. Особливо, коли в організмі хлюпається не один літр пива. Та й смакові рецептори встигли насолодитися різними смаками алкоголю і не можуть адекватно оцінювати існуючий букет і післясмак. Ідеально – сорти типу берлінер вайссе, з легкою кислинкою, залишати на закуску, щоб пробудити організм, струснувши.

Порада № 5. Уникаємо алкоголю з досить різким і сильним ароматом

Етиловий спирт, що входить до складу пива, не має різкого і сильного запаху. При контакті з дріжджами згодом з'являються досить відчутні сивушні масла. Якщо при дегустації вас збентежило пиво, у якого є дуже різкий і характерний аромат, краще утриматися від його вживання. Таким чином ви убезпечите себе від задушливого головного болю вранці та можливого харчового розладу.

Порада № 6. Проводимо день після урочистостей правильно

Після веселого вечора і не менш бурхливої ночі на плечі вашої печінки лягає непосильна робота з перероблювання алкоголю, що надійшов в організм. Щоб уникнути збоїв в її роботі, утримайтеся від прийому жирної та складно засвоюваної їжі. Ідеальний варіант – більша кількість чистої мінеральної води, фрукти, легкі овочі. Виняток – апельсиновий сік, який кислотою може дратувати стінки шлунка. Щоб запустити організм і привести його в тонус, не рекомендується вдаватися до святкування і валятися в ліжку. Ідеально – зробити легку зарядку та випити освіжаючий і тонізуючий зелений чай.