Мілкшейк-IPA – один з найпопулярніших стилів пивоваріння. Займає лідерські позиції вже протягом декількох років. Розглянемо особливості та характеристики даного стилю.

Коротка інформація

Мутні IPA давно мають величезний попит серед любителів якісного пива. Це наймодніша технологія останнього десятиліття, крім того, активно використовується в просунутих пивоварнях. Спочатку такий стиль застосовувався в найбільш відомих англійських закладах, таких як The Alchemist, Tree House, Trillium. В цей час IPA поширені по всьому світу. 

Досвідчені пивовари створили достатню кількість інтерпретацій напою. Рецепти збиралися роками, їх дегустували, вдосконалювали. Свій вибір зупиняли тільки на найкращих. 

Є три різновиди IPA.

  1. На основі хмелю. Пиво проходить спеціальну кріогенну обробку. 
  2. Метод сухого охмелення. Буває як подвійне, так і потрійне. 
  3. Шляхом охмеления лупулиновой пилком. 

Відомий варіант – Мілкшейк-IPA. 

Простими словами: що таке Мілкшейк-IPA

Основа для мілшейка є мутний IPA, що приготовлений на лактозі. Саме поєднання лактози та фруктів дає незвичайний смак, що дозволяє вигідно виділяти продукт на тлі простих сортів пива. 

Для каламутних IPA характерні м'якість смаку та щільність. Нотки цукру надають напою ніжний вершковий присмак. Назва «Мілкшейк» дано тому, що пиво нагадує молочний коктейль. Також часто в нього додають ваніль, що підкреслює чудовий аромат. 

Напій може мати легкий тропічний післясмак, терпкість або солодкість, в залежності від компонентів. 

Відмінність даної технології від звичного нам пивоваріння полягає в тому, що хмільне виходить ще більш каламутним. Завдяки лактозі відчувається кондитерська солодкість. Це гарна новина для тих, хто любить пиво, але без гіркоти.

Популярність мілкшейка – чим вона пояснюється

На сьогоднішній день пивовари все частіше і частіше стали вдаватися до даної методики пивоваріння. Мілклшейк приваблює своїми незвичайними характеристиками.

Кожна пивоварня володіє своїм, унікальним рецептом мілкшейка. Головна перевага – фахівці творчо підходять до приготування пива. Додавання фруктових ноток та цукру впливає не тільки на смак й аромат, але і на структуру, консистенцію. 

Експерименти з фруктовим пивом завершилися вдало: вийшов неймовірний напій, що став ідеальним варіантом для компаній. 

Сучасне покоління пивоварів, які розробили Мілкшейк, черпало натхнення в рецептах, де основними інгредієнтами виступали фрукти та солодощі. Поєднання класичного пива з таким букетом – ризикована справа, але воно того варте. 

Хто є автором напою Мілкшейк-IPA?

Технологія приготування пива з'явилася у відомій стокгольмській пивоварні Omnipollo. Сьогодні її застосовують різні заклади, однак, вони пропонують і інші, власні рецептури. У кожного з них своя родзинка. Пивовари використовують фруктові пюре, що допомагають створити ексклюзивну структуру, смак та колір. Також пиво має індивідуальну щільність. 

Відмінне рішення – чорничне пюре! Воно має цікаву кислинку, при цьому не перебиває класичний смак пива. Крім того, напій набуває чудовий аромат та незвичайний відтінок. 

Солодкий, стильний сорт пива сам знаходить своїх шанувальників. За рахунок популярності пивовари з головою йдуть у творчий процес, шукають нові поєднання, створюють шедевральні продукти. 

Основне кредо пивоварів – люди повинні отримувати справжнє задоволення від напою.